КАК се създава връзката между таткото и бебето?

КАК се създава връзката между таткото и бебето?

Първите 2-3 години след раждането си вашето бебе има много първи моменти. И докато до голяма степен те са свързани с неговата майка, тъй като тяхната връзка се появява още докато е в корема ѝ, е важно да усещат и присъствието и любовта на татко си.

Мъжете често са притеснени и стресирани след появата на своето мъниче и дори се притесняват да го гушкат, тъй като е прекалено малко и се страхуват да не му направят нещо. Тези страхове в общия случай са напълно неоснователни, но са отговорни за създаването на една дистанция между новороденото и татко му.

Психолози и педиатри съветват пресните бащи да не наблюдават от далече наследниците си, а да влязат активно в живота им и да създадат силна връзка, която само може да се развива с годините. Това не е никак трудно и дори няма да наруши обичайното им ежедневие.

Как да създадете връзка със своето бебе: 

    Гушкайте го! Вие обичате своето бебе, а то обожава да бъде в ръцете ви. Пресните татковци трябва почти наравно с майките на докосват наследниците си, да ги галят, да ги носят на ръце. Контактът кожа с кожа е важен, за да може бебето да свикне с присъствието ви, с аромата ви, с енергията ви.

    Масажирайте го! Масажът е изключително приятно изживяване, както за големите, така и за мъниците. Той помага на бебетата да се отпуснат и да заспят по-бързо. Важно е да го правите много нежно и с точните движения, които ще ви покаже педиатъра ви.

    Общувайте с него! Вашето новородено може и да не ви отговаря, но това не означава, че не чува гласа ви. Пейте му, четете му, говорете му. Така ще стимулирате сетивата му и ще подсилите връзката помежду си.

    Къпете го! Банята е важна, защото също кара малкото да се отпусне и да заспи по-лесно, Преживяването е някак интимно и сближаващо, тъй като често за вашето бебе то е един вид игра.

    Дръжте бебето около себе си! Дори да не го гушкате, нека е в полезрението ви, близо до вас. То ще свикне с вашето присъствие и вие ще сте неизменна част от живота му, досущ като неговата майка


За още актуални новини от Бебе Маркет последвайте страниците ни в Facebook и Twitter  

или разгледайте нашите актуални предложения в Instagram

Редактори: Гергана Иванова

Източник : Бебе Маркет София

Бебе Маркет онлайн е 100% съобразен с регламента 2016/679 на ЕС за GDPR.

Напишете коментар

Бележка: HTML is not translated!