7 неща, които не трябва да забравяте с вашето бебе през лятото

1.       Да обърнем специално внимание на гънките J

В летните жеги се увеличава изпотяването, което може да доведе до инфекции на кожата и обриви. Когато къпем  бебето, нека  обърнем специално внимание на това да измием вратлето, подмишниците и другите чувствителни зони. Можем да увеличим броя на ежедневните бани и  да добавим няколко капки масло от евкалипт във водата. Добре е да перем дрехите на бебето в топла вода с мек препарат, особено, ако те докосват лицето му. Много хубави и щадящи към деликатната бебешка кожа са еко препаратите за пране на Friendly Organic, например техния свръх концентриран гел за пране за чувствителната бебешка кожа, който не се задържа в тъканите, изплаква се лесно и е дерматологично тестван върху чувствителна кожа.

 

2.       Да облечем бебето, както се обличаме ние

Ако ще сме в затворено помещение, хубаво е да облечем бебето в по-свободни, леки дрехи, за предпочитане от естествени материи (като памук), които абсорбират потта по-добре от синтетичните. Едно полезно и лесно правило – обличаме детето, както сме облечени ние. Ако носим къси панталони и тениска, това ще е удачно облекло и за бебето. Ако излизаме навън, обличаме детето с летни панталони, блузка с дълъг ръкав и с шапка с широка периферия, за да предпазва лицето на детето от слънцето. Ако случайно е облачно, нека не се заблуждаваме, че облаците ще спасят детето от вредните слънчеви лъчи.
Не е за подценяване и времето, което прекарваме на плажа. Тук облеклото е от голямо значение, защото чувствителната кожа на детето е изложена на директните слънчеви лъчи. Все повече производители на бебешки и детски дрешки предлагат специално  плажно облекло с UV защита.

 

3.       Да не оставяме бебето в горещи помещения

Тъй като детето не се поти особено „ефективно”, има риск то да прегрее много по-бързо, отколкото един възрастен. Именно затова не бива да оставяме пеленаче в гореща стая или в паркирана кола. Дори няколко минути могат да извадят температурата на детето от релси и в крайни случаи може да се окаже, че животът му е застрашен. Също така можем да ограничим достъпа на пряка слънчева светлина вкъщи и в автомобила като използваме щори, сенници или  памучни пелени, за да покрием прозорците.

 

4.       Да наваксаме изгубените течности с по-често кърмене

Дори да не виждаме капчици пот да избиват по челото на бебето, то може да губи ценни течности в горещо време. Зачервено лице, топла при допир кожа, учестено дишане и безпокойство могат да се предупредителни сигнали за дехидратация - загубените течности може да компенсираме с по-често  кърмене. През лятото бебетата трябва да поемат 50% повече течност от обикновено (нормалното количество е поне 100-120 грама на всеки килограм на детето на ден). Едно 5 - килограмово бебе например, което обикновено поема 550-660 ml. течности, би трябвало в жегите да получава поне 850-900 ml. Добре е да взимаме допълнително шише с вода, когато пътуваме или излизаме на разходка.

 

5.       Да съобразим времето за разходки

Най-лошото време за разходка навън за бебето (а и за нас) е между  10 и 14 часа, когато слънцето е най-силно и уврежда най-много кожата. Нека планираме разходките навън преди или след този интервал от време.  Ако все пак ни се наложи да излезем в тези часове, хубаво е да оборудваме количката със сенник или чадър, за да предпазим бебето. Ако нямаме чадър – дишащата памучна / тензухена пелена  също е едно добро моментно решение.

6.       Да се уверим, че сме намазали със слънцезащитен крем

Тъй като кожата на бебето под 6 месеца е тънка и деликатна, добре е да го държим далеч от директна слънчева светлина. За моментите, когато това е невъзможно – да се уверим, че сме го намазали със слънцезащитен крем. Американската Педиатрична Академия казва, че е добре да мажем кожата на бебето и лицето му с минимални количества слънцезащитен крем, когато е изложено на слънце.

За бебета над 6 месечна възраст, можем да използваме по-спокойно и по-често тези кремове. За предпочитане е да мажем бебето на всеки два часа или всеки път, след като се намокри или изпоти. Препоръчително е да използваме водоустойчива защита за деца с минимум фактор (SPF) 30  дори и под  дрехите. Защитният фактор (SPF) на една памучна тениска е средно само 5.

Трябва да имаме предвид, че веществата в лосионите се нуждаят от време, за да подействат, затова е най-добре да намажем бебчето 20-30 минути преди излагане на слънце.


 7.     Лятото може да ни изненада неприятно и с дъждовни дни.

За това е задължително да носим със себе си при разходките и дъждобран за количката. Ако количката  не е оборудвана с такъв, има универсални  дъждобрани за бебешки колички, които са евтина инвестиция, но изключително полезна, и ще предпази бебето от намокряне!

 

Лятото е сезонът на почивките, дългите разходки по плажа и семейните излети в планината.

Вече знаем как да им се насладим безопасно.

    ***************


  • Тук можете да видите всички най-нови модели СТОЛЧЕТА ЗА КОЛА  в магазин Бебе Маркет  

      

  • Тук можете да видите всички най-нови модели БЕБЕШКИ КОЛИЧКИ в магазин Бебе Маркет 


  • Тук можете да видите всички най-нови ПРОМОЦИИ и НАМАЛЕНИЯ в магазин Бебе Маркет 


    ***************

  • За още полезни статии и новини последвайте страницата ни в Facebook

  • Изгледайте нашите ревюта и се абонирайте за видеоканала ни в You Tube

  • Или разгледайте още актуални предложения в Instagram   или  Twitter 

  • Редактори: Гергана Иванова

  • Източник : Бебе Маркет София

  • Бебе Маркет онлайн е 100% съобразен с регламента 2016/679 на ЕС за GDP

  • ****************




Напишете коментар

Бележка: HTML is not translated!