Блогът на Бебе Маркет

Това е блога на магазин БебеМаркет.БГ, поддържан от група млади ентусиасти, с интерес към всичко свързано с продуктите за отглеждане на бебета и деца.

Без каквито и да било претенции за пълна компетентност ще пишем и ще разказваме за бебета, майки, татковци, раждане, кърмене и всичко, което ни интересува около малкия, но важен свят на бебето.

Надяваме се, като едни добре осведомени и компетентни любители по темата, да ви поднасяме интересна информация, забавни и полезни статии, както и интервюта на някой от най добрите специалисти в тази област.Еко продуктите Naty през погледа на бъдещата майка Габриела ЦулинПреди известно време с мен се свързаха от Naty с предложение да изпробвам част от техните продукти. Съгласих се, защото са нови продукти за мен, както и защото търся най - изчистената и подходяща козметика за мен и бебето ни, което е на път ...

 

Как да изберем най-добрата лятна количка?
Как да изберем идеалната лятна количка?

Преди младите дами да станат майки, а господата – татковци, често изборът на лятна количка се свежда само до цветовото избиране или общата естетическа визия на количката. Само че, това не е най-важното при избора на бебешка количка и в тази статия ще научите още няколко неща с които трябва да се съобразите, когато тръгнете да обикаляте по бебешки магазини на лов за лятна количка.

Първото и важно условие е количката да бъде лека.
Леката лятна количка за бебе ще е напълно подходяща за всички онези препятствия като стълби, бордюри, неработещи асансьори и други подобни неща в ежедневието. Често не се замисляме за дупките, когато ходим пеша, но да – лекотата на количката има значение и тук. Също така, важно е и какви са гумите на лятната количка. За нашите пътища е за предпочитане те да бъдат поне средни на големина, за да имате стабилност, когато преминавате през различни препятствия.


Важна информация за клиента | Уведомление Уведомление - Фирма Бурано ЕООД  ИЗТЕГЛЯ ОТ ПАЗАРА Слинг Caboo + Organic във всички налични разцветки...

Еко пелени NATY - идеалното решение за нежната бебешка кожа
Голяма част от младите майки, често се чудят какви пелени точно да изберат за своите съкровища. Много често това са пелени на световно известни марки, които или са се доказали във времето или ни заливат с реклами от малкия екран. Но тенденцията, която се налага през последните години е да се заложи на еко пелени, каквито са пелените NATY Babycare или още по-познатите ни от миналото био пелени от плат изработен от органичен памук.

Причината за увеличеното търсене на Еко и био пелени е повече от ясна: бебешката кожа е много нежна, мека и деликатна, и се поддава лесно на всяко едно докосване. Допирът на кожата до изкуствена материя може сериозно да я раздразни, да се получи подсичане или доста по-сериозни и неприятни неща като алергии или обриви например.

Защо е необходима бебешка чанта за количкаЗащо е необходима бебешка чанта за количка?

Този въпрос стои пред всяка една бъдеща майка – необходима ли ми е бебешка чанта за количка? В тази статия ще ви представим няколко причини, поради които е наистина добре да имате такава чанта.

Ако забележите количките се продават с различни аксесоари, един от тези аксесоари е именно чантата. Чантата може да бъде оригинална и включена в комплекта или пък да си я купите отделно от количката и тя да бъде на друга марка. Бебешката чанта за количка наподобява на нещо като малко сакче с различни разпределения и голяма дръжка, която можете да регулирате а и да се закача на дръжката на количката . 

Какво да вземете с вас в болницата за раждането на бебето? 

Трябва всичко да бъде готово особено, когато сте бременна в осмия месец, тъй като можете да отидете да раждате по всяко време преди насрочената дата. Затова е добре да сте   подготвена предварително. Може да подготвите две чанти за болницата: една с нещата от които ще се нуждаете по време на раждането, а другата с нещата, които ще са ви   необходими след това.

Ето какво препоръчват опитните майки да си опаковате за болницата и за предстоящото раждане:

НАКЪДЕ БЕЗ МУСЕЛИНОВИ ПЕЛЕНИ ПРЕЗ ЛЯТОТОНАКЪДЕ БЕЗ МУСЕЛИНОВИ ПЕЛЕНИ ПРЕЗ ЛЯТОТО

Муселиновите пелени, по – познати като тензухени са най – добрият приятел на майката в горещите летни дни.

Тъй като муселинът позволява на кожата да „диша“ през него, той е широко разпространена тъкан за облекло в страни със сух, горещ климат. Това го прави изключително подходяща лека завивка за бебето през горещите летни дни.

Муселиновите пелени намират още много приложения в ежедневието при отглеждане детето в първите месеци.


Ето няколко съвета от нас: Вижте цялата статия


Столчето за кола - Надеждност и Сигурност за бебето във Вашия автомобил.Столчето за кола - Надеждност и Сигурност за бебето във Вашия автомобил.

Още на път за вкъщи, току-що напуснало родилния дом, Вашето бебе със сигурност  ще се придвижи с автомобил – това е повече от ясно. То вече влиза в категорията пътник и му се полага специална бебешка седалка, пригодена именно за него – големият малък пасажер. Хубаво е, дори е строго препоръчително, бебешкото столче за кола да му бъде осигурено от първия ден извън дома; а от момента, в който новият герой може да седи, тогава е абсолютно задължително да има свое, самостоятелно столче в автомобила. 

Световната седмица на кърменето 2018
„БЕБЕ МАРКЕТ“ отново се включи в инициативата на Световния алианс за кърмене (WABA), СЗО и УНИЦЕФ като част от изпълнението на мисията си за повече и по-здрави български деца.


Инициатор на Световната седмица на кърменето (1 до 7 август 2018) е Световният алианс за кърмене (WABA) – глобална мрежа от лица и организации, занимаващи се със защитата, популяризирането и подпомагането на кърменето в световен мащаб въз основа на декларацията „Иноченти“, Глобалната стратегия на СЗО и УНИЦЕФ за храненето на кърмачетата и малките на деца и други международни стратегически документи.

Кърменето е универсално решение, което дава на всеки човек равни възможности в началото на жизнения му път.

Кърменето подобрява здравето, благополучието и удължава живота на майките и децата по цял свят.
7 неща, които не трябва да забравяме с нашето бебе през лятото


        Да обърнем специално внимание на гънките J

В летните жеги се увеличава изпотяването, което може да доведе до инфекции на кожата и обриви. Когато къпем  бебето, нека  обърнем специално внимание на това да измием вратлето, подмишниците и други видове гънки по тялото. Можем да увеличим броя на ежедневните бани и  да добавим няколко капки масло от евкалипт във водата.

Добре е да перем дрехите на бебето в топла вода с мек препарат, особено, ако те докосват лицето му. Много хубави и щадящи към деликатната бебешка кожа са еко препаратите за пране на Friendly Organic, например техния свръх концентриран гел за пране за чувствителната бебешка кожа, който не се задържа в тъканите, изплаква се лесно и е дерматологично тестван върху чувствителна кожа.

2.       Да облечем бебето, както се обличаме ние

Ако ще сме в затворено помещение, хубаво е да облечем бебето в по-свободни, леки дрехи, за предпочитане от естествени материи (като памук), които абсорбират потта по-добре от синтетичните. Едно полезно и лесно правило – обличаме детето, както сме облечени ние. Ако носим къси панталони и тениска, това ще е удачно облекло и за бебето. Ако излизаме навън, обличаме детето с летни панталони, блузка с дълъг ръкав и с шапка с широка периферия, за да предпазва лицето на детето от слънцето. Ако случайно е облачно, нека не се заблуждаваме, че облаците ще спасят детето от вредните слънчеви лъчи.
Не е за подценяване и времето, което прекарваме на плажа. Тук облеклото е от голямо значение, защото чувствителната кожа на детето е изложена на директните слънчеви лъчи. Все повече производители на бебешки и детски дрешки предлагат специалноплажно облекло с UV защита.

 

3. 

Как да обличаме нашето бебе в по-студените или хладни дни Ако вие сте от майките, които не знаят как да обличат бебето си през зимата и се притесняват дали са му облекли достатъчно дрехи, дали не му е студено, тогава тази статия е   точно за вас. Не се притеснявайте за студеното време - ще ви дадем съвети как вашето бебе да се чувства уютно и топло. Независимо дали играете навън, шофирате в колата   или сте на закрито, тези съвети за гардероба ще ви помогнат на бебето да му е удобно тази зима.

Какво ще ни е най-необходимо за престоя ни в болницата при ражданеЧиста нощница, ако предпочитате да носите своя собствена.Вашият мобилен телефон и зарядно устройство. След раждането на вашето бебе, вие или вашият партньор може да искате да се обадите на семейството и приятелите си, за да им съобщите добрата новина.

  • Направете си предварително и си вземете списък с всички приятели и роднини, с които искате да се свържете, за да не забравите някой, който е важен, когато сте изморени след раждането.

Когато новороденото бебе е вече в къщи!Когато новороденото бебе е вече в къщи!

Дори ако вече сте имали две деца, новото бебенце в къщата е голямо събитие за цялото семейство!

Когато едно дете стане по-голям брат или сестра, много неща се случват и като родители бихме искали да помогнем на нашите деца да не се чувстват пренебрегнати. Най-доброто нещо е да се поставим в обувките на първородните си деца. Възпитавайте се заедно с децата си. И никога не забравяйте, че вашето първородно дете може да е по-голямо, но все още си остава прекалено малко и ще реагира спрямо възрастта си.Преждевременно родените деца. Кои са повече - момчета или момичета?Преждевременно родените деца. Кои са повече - момчетата или момичетата.

В последните месеци от бременността, всяка бъдеща майка си мисли само за своя термин – заветната дата, в която трябва да се появи дългоочакваното бебе. Понякога обаче бременните биват изненадани и малчуганът решава да излезе на бял свят по-рано от очакваното. Изглежда вероятността това да се случи е по-голяма, ако майката ще има момче.

Според нови данни рискът от преждевременно раждане се повишава с 14 на сто, когато бебето е от мъжки пол. По тази причина момчетата са изложени на по-голяма опасност от смърт или инвалидност. Според професор Джой Лоун по-вероятно е момчетата да страдат от инфекции, жълтеница, усложнения при раждане и други, но най-големият риск за тях се крие в преждевременното раждане.

КАК се създава връзката между таткото и бебето?КАК се създава връзката между таткото и бебето?

Първите 2-3 години след раждането си вашето бебе има много първи моменти. И докато до голяма степен те са свързани с неговата майка, тъй като тяхната връзка се появява още докато е в корема ѝ, е важно да усещат и присъствието и любовта на татко си.

Мъжете често са притеснени и стресирани след появата на своето мъниче и дори се притесняват да го гушкат, тъй като е прекалено малко и се страхуват да не му направят нещо. Тези страхове в общия случай са напълно неоснователни, но са отговорни за създаването на една дистанция между новороденото и татко му.


Показани 1 от 15 | 15 (1 Страници)