Блогът на Бебе Маркет

Това е блога на магазин БебеМаркет.БГ, поддържан от група млади ентусиасти, с интерес към всичко свързано с продуктите за отглеждане на бебета и деца.

Без каквито и да било претенции за пълна компетентност ще пишем и ще разказваме за бебета, майки, татковци, раждане, кърмене и всичко, което ни интересува около малкия, но важен свят на бебето.

Надяваме се, като едни добре осведомени и компетентни любители по темата, да ви поднасяме интересна информация, забавни и полезни статии, както и интервюта на някой от най добрите специалисти в тази област.Коледни традиции и обичаи


Остават броени дни до един от най-светлите и обичани празници – Рождество Христово (Коледа).

Точно това време на годината носи на малки и големи добро настроение, хубави моменти, прекарани със семейството, както и много подаръци. Но знаем ли достатъчно за обичаите и традициите по Коледа и Нова година?

Best Infant Car Seats of 2019-2020
Best Infant Car Seats of 2019-2020Тук ще ви представим някои от най-добрите детски столчета за кола за 2019-2020г.


В тази статия ще ви дадем още и кратки, но полезни отговори на няколко важни въпроса свързани с детските столчета за кола за бебета :


1. Какво представлява детско столче за кола за новородено ДНЕС?

2. Защо и кога може да ви трябва детско столче за кола?

3. Как да изберете най-доброто детско столче за кола за вашето дете?


*********************

Ние добре знаем, че нямате търпение да занесете малкото си новородено съкровище от болницата в къщи и малко след това до къщата на баба и дядо, и после обратно в къщи.

Най вероятно планирате да направите някое от тези пътувания с кола и напълно сте наясно какво ще ви трябва: детско столче за кола за новороденото ви бебе.

Какво е детското столче за кола за новородено ДНЕС?

Как да изберем най-хубавото и най-изгодно столче за кола?

Как да си изберем най-хубавото и най-изгодно столче за кола?


Някои от основните критерии, който трябва да следвате при избора ви на добро или отлично столче за кола, трябва да са следните :

  • Столчето ТРЯБВА да е сигурно и надеждно - Можете да не купите най-скъпото, най-рекламираното или най-прехваленото столче, НО никога не купувайте едно от най-евтините столчета за кола, които ви попаднат - ЗАЩОТО те със сигурност са конструирани и произведени с много компромиси и евтини материали - макар и понякога на външен вид тези евтини столчета да изглеждат чудесно!

  • Столчето ТРЯБВА да е ново - Не купувайте също и столче за кола втора употреба защото не знаете какво е претърпяло, как е изглеждало преди да бъде почистено и как е използвано преди да попадне при вас. Възможно е да е претърпяло инцидент и да има незабележими пукнатини, което много трудно се установява без да бъде разглобено.

  • За столчето трябва да има отзиви - Понякога отзивите в Интернет могат да ни донесат изключително полезна информация, без значение дали те са положителни или отрицателни, но и в двата случая ни дават поводи за размисъл и ни помагат при избора на столчето за кола.

*********************

В тази статия ще ви дадем още и кратки, но полезни отговори на няколко важни въпроси свързани с детските столчета за кола :


1. Какъв размер бебешко столче за кола да си избера и да купя?

2. Как да сглобя моята нова бебешка или детска седалка за кола?

3. Как да избера най-доброто детско столче за кола?

4. Как да монтирам и как да използвам правилно детската седалка за кола?

Как да изберем най-добрата лятна количка?Как да изберем идеалната лятна количка?  В тази статия ще ви дадем полезни съвети и отговори на част от някои важни въпроси свързани с избора и използването на бебешките колички, и по специално на летните бебешки колички, както ги наричаме в разговорния език.

А ето и въпросите които си задават най-често младите родители:


1. Как да изберете първата си лятна бебешка количка? ...
2. До колко години и до какви килограми може да се използват летните колички?
3. Какво да вземете предвид при избора на такава бебешка количка?

4. С какво ще ви е най-полезна лятната количка?

5. Какви са заблудите при избора на бебешка количка?

6. Кои са най-добрите летни колички?

На част от тези въпроси, както и на други свързани с тази тема ще ви отговорим сега..

Какъв е законът за използването на детски седалки в автомобил?В тази статия ще ви дадем кратки отговори на няколко важни въпроса свързани с детските обезопасителни седелки или както по често ги наричаме - детските столчета за кола :


1. Какъв е законът за използването на детски седалки в автомобил?
2. До колко години е необходимо да се ползва детско столче за кола?
3. Какви са изискванията за безопастност при детските столчета за кола.
и други въпроси свързани с тази тема..


ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПРАВИЛА ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА ДЕТСКИ ОБЕЗОПАСИТЕЛНИ СЕДАЛКИ за деца пътуващи в автомобил на територията на България са вече задължително въведени и у нас,  и трябва стриктно да се спазват от месец януари 2015 година. За голямо съжаление не всички родители го правят и някои от тях гледат пренебрежително на този толкова важен въпрос.

В Закона за движение по пътищата са взети предвид европейските нормативни правила, въз основа на които са посочени и новите изискванията за обезопасяващи системи за деца и в България:

КАКВИ СА ПРОМЕНИТЕ И ИЗИСКВАНИЯТА ЗА ПЪТУВАНЕ НА ДЕЦА В АВТОМОБИЛ СЪГЛАСНО ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА


Как да изберем бебешки матрак и кой матрак е най подходящ?Как да изберем бебешко матраче ?

През първите месеци след раждането , вашето бебе ще прекарва около 20 часа от денонощието в спане, затова най-ценното, което може да му подарите, е спокоен сън. Една от най-важните предпоставки за добрия сън  на бебето е качественият матрак. Неподходящият матрак може да увреди развитеето и растежа на гръбначния стълб, да предизвика дискомфорт, безсъние и да повлияе отрицателно върху нормалното физическо развитие на малкото дете. Затова когато избирате матрак, трябва да се уверите в няколко неща. 

Най-новото детско столче за кола MAXI COSI с въздушни възглавници (видео)
Най-новото детско столче за кола MAXI COSI с въздушни възглавници


През изминалата година един от най-големите Европейски производители на детски и бебешки продукти, и аксесоари Maxi-Cosi представи първата в света детска седалка за автомобил с въздушни възглавници.

Това столче за кола с въздушни възглавници се казва Maxi-Cosi AxissFix Air е един от топ моделите на прочутата марка. То е разработено съвместно със специалистите по мобилни въздушни възглавници Helite. Седалката е подходяща за деца с ръст между 61 и 105 сантиметра и е с Isofix система за монтаж в купето на автомобила, и въртяща се основа на 360 градуса, за по-лесно поставяне и на детето в колата.


Най-важният елемент на Maxi-Cosi AxissFix Air както сами разбирате са две малки, но изключително ефикасни въздушни възглавници, разположени в меката част на раменните колани

Еко пелени и продукти Naty през погледа на бъдещата майка Габриела ЦулинПреди известно време с мен се свързаха от Naty с предложение да изпробвам част от техните продукти. Съгласих се, защото са нови продукти за мен, както и защото търся най - изчистената и подходяща козметика за мен и бебето ни, което е на път ...

 

Еко пелени NATY - идеалното решение за нежната бебешка кожа при алергия и обривЕко пелените NATY са идеалното решение за нежната бебешка кожа.

Голяма част от младите майки, често се чудят какви пелени точно да изберат за своите съкровища. Много често това са пелени на световно известни марки, които или са се доказали във времето или ни заливат с реклами от малкия екран. Но тенденцията, която се налага през последните години е да се заложи на еко пелени, каквито са пелените NATY Babycare или още по-познатите ни от миналото био пелени от плат изработен от органичен памук.

Причината за увеличеното търсене на Еко и био пелени е повече от ясна: бебешката кожа е много нежна, мека и деликатна, и се поддава лесно на всяко едно докосване. Допирът на кожата до изкуствена материя може сериозно да я раздразни, да се получи подсичане или доста по-сериозни и неприятни неща като алергии или обриви например.

Как да приспим бебето? Най-често срещани и полезни съвети за приспиване на бебето.Как се приспива бебе или как да приспим бебето по- лесно

Последното нещо, от което имат нужда младите родители, е сляпото доверие в съвети, свързани със съня на тяхното новородено бебе, които да ги объркат още повече, в иначе новото за тях трудно приключение. Разбира се, като родители, които се тревожат за всичко, свързано с малкото човече, на всяка мама или татко, понякога се е случвало да повярва в доста странни неща. Така например, през 60-те се е смятало, че новородените не чувстват болка...

Showing 1 to 10 of 23 (3 Pages)
Sign in with Sign inSign inSign in