Блогът на Бебе Маркет

7 неща, които да не забравяме с бебе през лятото


Покачващите се температури и жегата могат да направят лятото да изглежда непреклонно  не само за нас, но и за  бебчето.
Няколко прости препоръки могат да помогнат  за това ние и бебето да се чувстваме комфортно. Ето някои от най-важните:

Как да обличате вашето бебе в по-студените дни Ако вие сте от майките, които не знаят как да обличат бебето си през зимата и се притесняват дали са му облекли достатъчно дрехи, дали не му е студено, тогава тази статия е   точно за вас. Не се притеснявайте за студеното време - ще ви дадем съвети как вашето бебе да се чувства уютно и топло. Независимо дали играете навън, шофирате в колата   или сте на закрито, тези съвети за гардероба ще ви помогнат на бебето да му е удобно тази зима.

Какво е необходимо за престоя ни в болницата при ражданеЧиста нощница, ако предпочитате да носите своя собствена.Вашият мобилен телефон и зарядно устройство. След раждането на вашето бебе, вие или вашият партньор може да искате да се обадите на семейството и приятелите си, за да им съобщите добрата новина.

  • Вземете списък с всички, с които искате да се свържете, за да не забравите някой, който е важен, когато сте изтощен и след раждането.
  • Нещо за хапване! След многото часове на раждане вие вероятно ще сте доста гладни и може да не искате да разчитате единствено на болничната храна. Така че донесете   ваша собствена - бисквити, пресни или сушени плодове, ядки или всичко, на което мислите, че ще се насладите.

Добре дошло на новороденото бебе в къщи!Дори ако вече сте имали две деца, ново бебе в къщата все още е голямо събитие за цялото семейство!

Когато едно дете стане по-голям брат или сестра, много неща се случват и като родители бихме искали да помогнем на нашите деца да не се чувстват пренебрегнати. Най-доброто нещо е да се поставим в обувките на първородните си деца. Възпитавайте се заедно с децата си. И никога не забравяйте, че вашето първородно дете може да е по-голямо, но все още си остава прекалено малко и ще реагира спрямо възрастта си.

Най-големите деца в семейството вече знаят какво е да имаш братя и сестри. Но те все още ще усещат прехода като най-голямото дете в семейството.

За раждането на детето: Какво да вземете с вас в болницата Трябва всичко да бъде готово особено, когато сте бременна в осмия месец, тъй като можете да отидете да раждате по всяко време преди насрочената дата. Затова е добре да сте   подготвена предварително. Може да подготвите две чанти за болницата: една с нещата от които ще се нуждаете по време на раждането, а другата с нещата, които ще са ви   необходими след това. 

Връзката между таткото и бебето - КАК се създава?Първите 2-3 години след раждането си вашето бебе има много първи моменти. И докато до голяма степен те са свързани с неговата майка, тъй като тяхната връзка се появява още докато е в корема ѝ, е важно да усещат и присъствието и любовта на татко си.

Мъжете често са притеснени и стресирани след появата на своето мъниче и дори се притесняват да го гушкат, тъй като е прекалено малко и се страхуват да не му направят нещо. Тези страхове в общия случай са напълно неоснователни, но са отговорни за създаването на една дистанция между новороденото и татко му.

Психолози и педиатри съветват пресните бащи да не наблюдават от далече наследниците си, а да влязат активно в живота им и да създадат силна връзка, която само може да се развива с годините. Това не е никак трудно и дори няма да наруши обичайното им ежедневие.

Как да създадете връзка със своето бебе: 


Преждевременно раждане - момчета или момичетаПреждевременно раждане - момчета или момичета? Кои са повече.

В последните месеци от бременността, всяка бъдеща майка си мисли само за своя термин – заветната дата, в която трябва да се появи дългоочакваното бебе. Понякога обаче бременните биват изненадани и малчуганът решава да излезе на бял свят по-рано от очакваното. Изглежда вероятността това да се случи е по-голяма, ако майката ще има момче.

Според нови данни рискът от преждевременно раждане се повишава с 14 на сто, когато бебето е от мъжки пол. По тази причина момчетата са изложени на по-голяма опасност от смърт или инвалидност. Според професор Джой Лоун по-вероятно е момчетата да страдат от инфекции, жълтеница, усложнения при раждане и други, но най-големият риск за тях се крие в преждевременното раждане.

Големият малък пътник във Вашия автомобилОще на път за вкъщи, току-що напускащо родилния дом, Вашето бебче ще се придвижи с автомобил – това е повече от ясно. То вече влиза в категорията пътник и му се полага специална седалка, пригодена именно за него – големият малък пасажер. Хубаво е, дори е строго препоръчително, бебешкото столче за кола да му бъде осигурено от първия ден извън дома; а от момента, в който новият герой може да седи, тогава е абсолютно задължително да има свое, самостоятелно столче в автомобила. Не само заради спазване на европейските и национални директиви за безопасност – и без тях потребността от детски стол в превозно средство е повече от очевидна.

Показани 1 от 8 | 8 (1 Страници)