Как да изберем бебешки матрак и кой матрак е най подходящ?


Как да изберем бебешко матраче ?

През първите месеци след раждането , вашето бебе ще прекарва около 20 часа от денонощието в спане, затова най-ценното, което може да му подарите, е спокоен сън. Една от най-важните предпоставки за добрия сън  на бебето е качественият матрак. Неподходящият матрак може да увреди развитеето и растежа на гръбначния стълб, да предизвика дискомфорт, безсъние и да повлияе отрицателно върху нормалното физическо развитие на малкото дете. Затова когато избирате матрак, трябва да се уверите в няколко неща. Едното от тях е, че той е плосък и не много дебел. Важно е матрака да не е мек, а също така да е антиалергичен и дишащ. Това са много важни неща, с които трябва да се съобразите. Антиалергичните и дишащи матраци предпазват вашето бебе от алергии и задушаване. 

Ако вече имате бебешко креватче, единственото, което ви остава е да изберете подходящия матрак.

Ето и съветите на Бебе Маркет за това: 

1. Изберете правилния размер матрак! 

При бебешките матраци няма голям избор от размери, те могат да бъдат 60/120 или 70/140. Уверете се че той пасва идеално по креватчето на вашето бебе, за да няма опасност то да си пъхне ръката или крачето между матрака и креватчето. 

2. Изберете умерено твърд матрак! 

Меките матраци може и да изглеждат добър избор за подрастващите, но докато бебетата не могат да изправят главичките си, е по добре те да спят на умерена твърда повърхност. При много твърдия матрак опорните точки на бебето са главичката и дупето,а това води до напрежение в гръбначния стълб. Умерено твърдия матрак допринася за намаляване на напрежението в мускулите на цялото тяло, осигурява ортопедична подкрепа на гръбначния стълб, подпомага правилното кръвообращение на бебето . Много е важно, когато избирате детски матрак, да следите за качеството на материалите. Желателно е те да са естествени, а също така да имат знак за антибактериален и антиакарен вид. Естествените материали не задържат праха, както се случва с много от изкуствените материи. Когато се спи върху един матрак, колкото и да го проветрявате, ако не е изработен от качествени материали, идва момент, в който се е набива с много прах от заобикалящата ни среда. 

3. Състав на матрака! 

Когато избирате матрак се спрете на такива, които са с пенополиуретан, мемори пяна или дунапрен. 

Дунапрена е малко остаряла технология и все по малко производители на матраци го произвеждат. С времето той е заменен от полиуретановата пяна, която е с по-голяма еластичност и по-голяма плътност, която не позволява матрака да се деформира. Това е добър избор за вашето бебе. Ако разбира се, искате най-доброто за него, е добре да му закупите матрак с мемори пяна. Това е най-новата технология при производство на матраци. Мемори пяната поема извивките на тялото и по този начин вашето бебе ще спи спокойно,без да се притеснявате за неговото удобство. 

4. Калъф на матрака! 

При избора на детски и бебешки матрак е хубаво да изберете такъв, който е със сваляем калъф. По този начин ще можете да перете не само завивките, но и калъфа на матрака, което ще създава по-голям комфорт за бебето. Задължително избирайте памучни дамаски или такива с алое вера, които успокояват и не дразнят кожата. 

Важно допълнение към бебешкия матрак са протекторите. В повечето случай те са непромокаеми и не позволяват на матрака да се намокри при напишкване. Те също трябва да са от 100% памук и да не предизвикват раздразнение или алергии. 

    ***************

  • Тук можете да видите всички най-нови ПРОМОЦИИ и НАМАЛЕНИЯ в магазин Бебе Маркет 

  • Тук можете да видите всички най-нови модели СТОЛЧЕТА ЗА КОЛА  в магазин Бебе Маркет   

     

  • Тук можете да видите всички най-нови модели БЕБЕШКИ КОЛИЧКИ в магазин Бебе Маркет 

    ***************

  • За още полезни статии и новини последвайте страницата ни в Facebook 

  • Изгледайте нашите ревюта и се абонирайте за видеоканала ни в You Tube

  • Или разгледайте още актуални предложения в Instagram   или  Twitter 

  • Редактори: Гергана Иванова

  • Източник : Бебе Маркет София

  • Бебе Маркет онлайн е 100% съобразен с регламента 2016/679 на ЕС за GDP

  • ****************

Напишете коментар

Бележка: HTML is not translated!