Как да изберем най-добрата лятна количка?

Как да изберем идеалната лятна количка?

В тази статия ще ви дадем полезни съвети и отговори на част от някои важни въпроси свързани с избора и използването на бебешките колички, и по специално на летните бебешки колички, както ги наричаме в разговорния език.

А ето и въпросите които си задават най-често младите родители:


1. Как да изберете първата си лятна бебешка количка? ...
2. До колко години и до какви килограми може да се използват летните колички?
3. Какво да вземете предвид при избора на такава бебешка количка?

4. С какво ще ви е най-полезна лятната количка?

5. Какви са заблудите при избора на бебешка количка?

6. Кои са най-добрите летни колички?

На част от тези въпроси, както и на други свързани с тази тема ще ви отговорим сега..


Преди младите дами да станат майки, а господата – татковци, често изборът на лятна количка се свежда само до цветовото избиране или общата естетическа визия на количката. Само че, това не е най-важното при избора на бебешка количка и в тази статия ще научите още няколко неща с които трябва да се съобразите, когато тръгнете да обикаляте по бебешки магазини на лов за лятна количка.

Първото и важно условие е количката да бъде лека.
Леката лятна количка за бебе ще е напълно подходяща за всички онези препятствия като стълби, бордюри, неработещи асансьори и други подобни неща в ежедневието. Често не се замисляме за дупките, когато ходим пеша, но да – лекотата на количката има значение и тук. Също така, важно е и какви са гумите на лятната количка. За нашите пътища е за предпочитане те да бъдат поне средни на големина, за да имате стабилност, когато преминавате през различни препятствия.

Като допълнение към горните редове, бихме казали, че лятната количка,
е хубава да има и амортисьори, които да обират вибрациите по дупките, слизането и качването от бордюрите и други подобни неща, които съпътстват вас и бебето при всяко едно излизане.

Следващото нещо, което е важно да имате към количката е чадърче
през лятото. Тъй като бебешката кожа е много нежна и дори само леко излагане на слънце може да я изгори, важно е към количката да имате чадърче. При нас можете да намерите и чадърче, което лесно се сгъва и прибира, и е достатъчно голямо, за да предпази нежната бебешка кожа от слънчевите лъчи през целия ден.

Продължаваме нататък и вече стигаме до момента с морето. Лятото е време, в което всички искаме да отидем на море, дори и бебенцата. Морето има хиляди ползи за човешкото здраве, отразява се добре и на бебетата. Но количката му се явява втори дом, затова количката трябва да бъде идеалната
бебешка количка за море. Идеалната количка за този случай включва в себе си още нещо - тя трябва да е компактна бебешка количка, за да може да се сгъва лесно и да се разгъва също толкова лесно, да не взима много място в багажника ви. Към нея трябва да имате и достатъчно голяма бебешка чанта, в която да сложите всичко необходими дрешки, памперси, шишета и каквото друго се сетите за една почивка на море, тъй като тези неща на мястото, където отивате или биха били доста скъпи или е възможно да липсват. Поради тази причина е добре да си набавите всичко от мястото, където живеете още преди да тръгнете.

В горните редове засегнахме темата за компактната бебешка количка. Какво обаче означава това? Обяснението една подобна количка не се свежда само до лесно разгъване и сгъване, но и до други неща. На първо място трябва да има удобна облегалка, която да може да се спуска назад и също така лесно да се повдига. Обикновено това се случва със специално копче или коланче, отстрани или отзад на облеталката. Също така, някои от летните
бебешки колички могат да има възможността да обръщата кошчето или седалката с лице към майката или към движението. Трябва също да може лесно да се почиства, тъй като бебето често се цапа, хвърля разни неща, оставя следи от недоядена храна и други подобни неща.


Идеалната
лятна количка, която е и идеалната бебешка количка за море, компактна бебешка количка и количка-чадър, трябва да се харесва на вас и на таткото не само по цвят, но и по удобство, и лекота на возене. Тъй като родителите са с различна височина, то е добре дръжката да може да се повдига или да се сваля, за да е удобна на този, който вози бебето.

Летните колички се използват най-често до към третата годинка на детето, но не са редки случаите в които родителите я използват и до навършване и на 4 годинки..

В България най-често срещани и най-масово купувани са летните колички на марките ЧиполиноЛорелиКангаро и Мони най-вече заради приемливите си цени.

Надяваме се с всички неща, които научихте от нас , да са ви били полезни и да са ви насочили към лятната количка, която ще ви бъде от полза както на вас, така и на всеки един член на семейството, който полага грижи за бебето.  

Напишете коментар

Бележка: HTML is not translated!