Как да изберем най-добрата лятна количка?

Как да изберем идеалната лятна количка?
Преди младите дами да станат майки, а господата – татковци, често изборът на
лятна количка се свежда само до цветовото избиране или общата естетическа визия на количката. Само че, това не е най-важното при избора на бебешка количка и в тази статия ще научите още няколко неща с които трябва да се съобразите, когато тръгнете да обикаляте по бебешки магазини на лов за лятна количка.

Първото и важно условие е количката да бъде лека.
Леката лятна количка за бебе ще е напълно подходяща за всички онези препятствия като стълби, бордюри, неработещи асансьори и други подобни неща в ежедневието. Често не се замисляме за дупките, когато ходим пеша, но да – лекотата на количката има значение и тук. Също така, важно е и какви са гумите на лятната количка. За нашите пътища е за предпочитане те да бъдат поне средни на големина, за да имате стабилност, когато преминавате през различни препятствия.

Като допълнение към горните редове, бихме казали, че лятната количка,
е хубава да има и амортисьори, които да обират вибрациите по дупките, слизането и качването от бордюрите и други подобни неща, които съпътстват вас и бебето при всяко едно излизане.

Следващото нещо, което е важно да имате към количката е чадърче
през лятото. Тъй като бебешката кожа е много нежна и дори само леко излагане на слънце може да я изгори, важно е към количката да имате чадърче. При нас можете да намерите и чадърче, което лесно се сгъва и прибира, и е достатъчно голямо, за да предпази нежната бебешка кожа от слънчевите лъчи през целия ден.

Продължаваме нататък и вече стигаме до момента с морето. Лятото е време, в което всички искаме да отидем на море, дори и бебенцата. Морето има хиляди ползи за човешкото здраве, отразява се добре и на бебетата. Но количката му се явява втори дом, затова количката трябва да бъде идеалната
бебешка количка за море. Идеалната количка за този случай включва в себе си още нещо - тя трябва да е компактна бебешка количка, за да може да се сгъва лесно и да се разгъва също толкова лесно, да не взима много място в багажника ви. Към нея трябва да имате и достатъчно голяма бебешка чанта, в която да сложите всичко необходими дрешки, памперси, шишета и каквото друго се сетите за една почивка на море, тъй като тези неща на мястото, където отивате или биха били доста скъпи или е възможно да липсват. Поради тази причина е добре да си набавите всичко от мястото, където живеете още преди да тръгнете.

В горните редове засегнахме темата за компактната бебешка количка. Какво обаче означава това? Обяснението една подобна количка не се свежда само до лесно разгъване и сгъване, но и до други неща. На първо място трябва да има удобна облегалка, която да може да се спуска назад и също така лесно да се повдига. Обикновено това се случва със специално копче или коланче, отстрани или отзад на облеталката. Също така, някои от летните
бебешки колички могат да има възможността да обръщата кошчето или седалката с лице към майката или към движението. Трябва също да може лесно да се почиства, тъй като бебето често се цапа, хвърля разни неща, оставя следи от недоядена храна и други подобни неща.


Идеалната
лятна количка, която е и идеалната бебешка количка за море, компактна бебешка количка и количка-чадър, трябва да се харесва на вас и на таткото не само по цвят, но и по удобство, и лекота на возене. Тъй като родителите са с различна височина, то е добре дръжката да може да се повдига или да се сваля, за да е удобна на този, който вози бебето.

Надяваме се с всички неща, които научихте от нас , да са ви били полезни и да са ви насочили към
лятната количка, която ще ви бъде от полза както на вас, така и на всеки един член на семейството, който полага грижи за бебето.

За още актуални новини от Бебе Маркет последвайте страниците ни в Facebook и Twitter.

Или разгледайте нашите актуални предложения в  Instagram

Редактор: Гергана

Източник : Бебе Маркет София

Бебе Маркет онлайн е 100% съобразен с регламента 2016/679 на ЕС за GDPR.

Напишете коментар

Бележка: HTML is not translated!