Най-новото детско столче за кола MAXI COSI с въздушни възглавници (видео)


Най-новото детско столче за кола MAXI COSI с въздушни възглавници


През изминалата година един от най-големите Европейски производители на детски и бебешки продукти, и аксесоари Maxi-Cosi представи първата в света детска седалка за автомобил с въздушни възглавници.

Това столче за кола с въздушни възглавници се казва Maxi-Cosi AxissFix Air е един от топ моделите на прочутата марка. То е разработено съвместно със специалистите по мобилни въздушни възглавници Helite. Седалката е подходяща за деца с ръст между 61 и 105 сантиметра и е с Isofix система за монтаж в купето на автомобила, и въртяща се основа на 360 градуса, за по-лесно поставяне и на детето в колата.


Най-важният елемент на Maxi-Cosi AxissFix Air както сами разбирате са две малки, но изключително ефикасни въздушни възглавници, разположени в меката част на раменните колани, които са свързани с патрон пълен с безвреден въглероден двуокис. При сериозен инцидент или удар на автомобила, монтираният в седалката сензор активира въздушните възглавници на столчето мигновено, като пълното им разтваряне отнема едва половин секунда.

Резултатите показани при тестовете на новата седалка Maxi-Cosi AxissFix Air - при челен удар, сравнени с не оборудвани с въздушни възглавници конкурентни и аналогични столчета за кола, са показали че силата на удара към главата, врата и гръбнака на детето се редуцира с над 55% при AxissFix Air и предпазва многократно по-добре от травми и наранявания.


На този етап от Maxi-Cosi са заявили, че нямат планове да разширяват гамата от детски столчета с въздушни възглавници, но отбелязват , че е много важно да се разработят повече подобни продукти, които ще спомогнат за драстично намаляване на наранените деца при автомобилни инциденти, като в градовете така и по-пътищата на цяла Европа.




Тъй като на този етап цената на Maxi-Cosi AxissFix Air е малко над 1100 лв, сега ключовият въпрос който седи пред производителя е как тази технология да стане по-достъпна, за да може да се използва от по-голям кръг млади семейства.


********************


Тук можете да видите всички нови модели СТОЛЧЕТА ЗА КОЛА 

Тук можете да видите всички най-нови модели БЕБЕШКИ КОЛИЧКИ

Тук можете да видите нашите нови ПРОМОЦИИ и НАМАЛЕНИЯ 



********************



Бебе Маркет онлайн е 100% съобразен с регламента 2016/679 на ЕС за GDPR.

ВИЖТЕ ОЩЕ НЯКОЛКО ОТ ПОСЛЕДНИТЕ НИ СТАТИИ :  



********************

За още полезни статии последвайте страницата ни в Facebook

Или разгледайте още актуални предложения в Instagram 

Източник : Бебе Маркет София

Напишете коментар

Бележка: HTML is not translated!