Когато новороденото бебе е вече в къщи!

Когато новороденото бебе е вече в къщи!

Дори ако вече сте имали две деца, новото бебенце в къщата е голямо събитие за цялото семейство!

Когато едно дете стане по-голям брат или сестра, много неща се случват и като родители бихме искали да помогнем на нашите деца да не се чувстват пренебрегнати. Най-доброто нещо е да се поставим в обувките на първородните си деца. Възпитавайте се заедно с децата си. И никога не забравяйте, че вашето първородно дете може да е по-голямо, но все още си остава прекалено малко и ще реагира спрямо възрастта си.

Има няколко начина да помогнете на децата си да изгладят този преход. Ако трябва да съчетаете потребностите на новороденото с тези на  по-големите си деца, независимо на каква възраст са, имате нужда от добра стратегия. Докато някои по-големи деца може и да не се нуждаят от повече грижи - защото са по-независими - други може би се нуждаят от майка си още повече. Възрастта и характерът определят как децата ни се справят с новата ситуация. И всяко семейство се нуждае от време, за да се адаптира, да свикне с новата динамика на семейството и родителите трябва да бъдат много търпеливи и съпричастни към всички деца.

Бебето е там, но ние бяхме там преди него!

Уверете се, че новороденото не винаги е в центъра на вниманието. Кажете на приятелите си, които идват, да отделят известно време, за да говорят или да играят и с по-големите деца и да им дадат подаръци, за да отпразнуват новия им статут на "по-голяма сестра или брат". 

Първо мама, а след това всичко останало ...

Най-голямото предизвикателство за една майка е да успее да даде на децата си еднакво внимание през първия период. Вероятно непрекъснато ще се тревожите и ще имате нужда да се възстановявате от раждането. В същото време сте уморени и щастливи и се чувствате завладени от това, което се случи. Правете през цялото време това, от което имате нужда, и не се страхувайте да кажете на по-големите си деца, че мама е уморена или гладна или, че тя трябва да нахрани бебето. Нуждите на майката са на първо място, защото ако майката се чувства добре, останалата част от семейството също ще бъде!

Вашите големи помощници


Включете по-големите си деца в грижите за новороденото. Направете ги вашите големи помощници. Можете да създадете екип, който се грижи за новороденото. Покажете им как внимателно да се справят с бебето, как да го целуват, да го прегръщат, да го държат, как да говорят с него, как да му пеят, да си играят с него и т.н.  Ако все още мислите, че са млади, за да се грижат за бебето, по-големите братя и сестри биха могли да упражняват някакви задължения за грижа за бебето върху кукла. Можете дори да ги възнаградите за това, че са се грижили добре за бебетата си - кукли.

Надяваме, се че Ви бяхме полезни с тази статия. От тук нататък всичко е във вашите ръце.

Напишете коментар

Бележка: HTML is not translated!