Колко са полезни муселиновите пелени през лятото?



НАКЪДЕ БЕЗ МУСЕЛИНОВИ ПЕЛЕНИ ПРЕЗ ЛЯТОТО


Муселиновите пелени, по – познати като тензухени са най – добрият приятел на майката в горещите летни дни.

Тъй като муселинът позволява на кожата да „диша“ през него, той е широко разпространена тъкан за облекло в страни със сух, горещ климат. Това го прави изключително подходяща лека завивка за бебето през горещите летни дни.

Муселиновите пелени намират още много приложения в ежедневието при отглеждане детето в първите месеци.


Ето няколко съвета от нас: 


Шал за кърмене. Муселиновата пелена е много удобна, ако решите да кърмите бебето на място с много хора. Можете да загърнете себе си и бебето и така да се предпазите от неудобството на вперените във вас погледи без риск от запарване на малкото същество.



Мрежа срещу насекоми. Метната върху количката тя служи като лека завеса, която предпазва бебето от досадните насекоми при разходката ви навън.



След баня. Изключително щадяща за попиване на водата от нежната бебешка кожа.



Покривка на дивана. Седнали сте на заведение и искате да извадите за малко мъника от количката и да го поставите до себе си на дивана. Допирът на чуствителната бебешка кожа до плата на който са сядали десетки хора е крайно нежелателен, затова просто метнете муселиновата пелена и забравете за страховете си.



Освен многофункционалността му голямо предимство на муселиновата пелена е бързото и изсъхване – само няколко минутки са достатъчни през горещите летни дни. Спокойно можете и да я изгладите, стига да го правите с хладка ютия



Любопитно и интересно


Муселинът е вид фино тъкан памучен или копринен плат. Внесен е през 17 век в Европа от Близкия изток. Има сведения, че за първи път се появява в Англия през 1670 г. Платът е кръстен на иракския град Мосул, макар че производството му е започнало първо в Бангладеш

Препоръчваме муселиновите пелени на Babymoov – създадени от майки за майки.


Напишете коментар

Бележка: HTML is not translated!