Какво да вземете с вас в болницата за раждането на бебето?

За раждането на детето: Какво да вземете с вас в болницата 

Трябва всичко да бъде готово особено, когато сте бременна в осмия месец, тъй като можете да отидете да раждате по всяко време преди насрочената дата. Затова е добре да сте подготвена предварително. Може да подготвите две чанти за болницата: една с нещата от които ще се нуждаете по време на раждането, а другата с нещата, които ще са ви необходими след това. 

Ето какво опитните майки препоръчват да опаковате за болницата и предстоящото раждане:

Какво да опаковаме за раждането

Документ за самоличност - лична карта, шофьорска книжка и всякакви други документи, от които ще се нуждаете в болницата

Очила, ако носите. Дори ако обикновено носите контактни лещи, може да не искате да се занимавате с тях, докато сте в болницата.

Халат за баня, нощница или две, чехли и чорапи. Болниците предоставят пижами и чорапи, които да използвате по време на раждането и след това, но някои жени предпочитат да носят свои собствени. Изберете свободна, нощница, тип рокля, която нямате нищо против да изцапате. Тя трябва да бъде без ръкави или да има къси, хлабави ръкави, така че кръвното ви налягане да може лесно да се проверява. Пантофи и халат може да са полезни, ако искате да се разхождате в залата преди раждането.

Неща, които ще ви помогнат да се отпуснете. Ето няколко възможности: собствена възглавница (използвайте шарени или цветни калъфки за възглавници, така че да не се смесват с възглавниците в болницата), музика и нещо с което да си играете, снимка на някого или нещо, което обичате,  други неща, които намирате за успокояващи. Ако раждането ще бъде предизвикано чрез медикаменти, помислете дали да донесете нещо, което да четете или да гледате, защото може да е необходимо известно време преди то да започне.

Какво да опаковате за вашия партньор 

Фотоапарат или видеокамера с батерии, зарядно устройство и карта с памет. Някой трябва да документира голямото събитие! Някои болници не позволяват видеозапис на самото раждане, но обикновено няма правило срещу заснемането по време на раждането или след раждането. Ако планирате да използвате телефона си, за да правите снимки или видеоклипове, уверете се, че е напълно зареден. 

  • Тоалетни принадлежности
  • Удобни обувки и няколко ката чисти дрехи
  • Храна и нещо за четене или гледане
  • Пари (или кредитна карта), стотинки за напитки и кафе от вендинг автомати и др.
  • Необходими неща за вашето бебе
  • Бебешко столче за кола. Не можете да карате бебето си вкъщи без него! 
  • Комплект за изписване. Бебето ви ще се нуждае от екипировка, за да го приберете вкъщи, включително бебешко одеалце или бебешка връхна дреха ако е студено.
  • Какво да не носете в болницата 
  • Бижута
  • Много пари или други ценности

Медикаменти, включително витамини. Говорете с лекаря си по-рано за всичко, което смятате, че ще трябва да приемете по време на престоя си


Write a comment

Note: HTML is not translated!
Sign in with Sign inSign inSign in